XACT Högutdelande vs Investor?

Jag ar inte fyllt på nått XACT Högutdelande i år. Fonden har haft utveckling -14 % iår nästan samma som OMX30. En del av orsaken till att jag inte köpt något mer i XACT Högutelande, kan också vara att jag ville minska min exponering mot gammelbank i februari. Jag sålde då av mina bankaktier. XACT Högutdelande äger en del bank samt Sampo.

Jag känner att Investor känns för mig mer attraktiv som placering i nuläget. Investor har haft utveckling -7% sedan årsskiftet. Jag passade på att öka i Investor när börsen gick ned i mars och aktien var nere under 400 kr. Jag ångrar nu att jag inte köpte mer, men det är lätt att vara efterklok.  

För mig är både XACT Högutdelande och Investor kärninnehav i min portfölj. Då jag ökat i Investor i dippen och aktien haft bättre utveckling än fonden så har Investor relativt sätt ökat i andel i min portfölj medans XACT Högutedelande minskat. Hur gör ni som äger båda? 

En fundering som jag har, är om bakomliggande index kommer ändras då många företag ex banker nu har slopat utdelningen. Kommer dessa att ersättas med andra som fortfarande delar ut?

#pratapengar 

https://xact.se/sv/Constituents?productId=44xFvRJ43GXeFl32HDVpMq

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Mina köp i Coronaraset - Mitt agerande på börsen mars - april 2020