Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!

Buffert

I höstas när börsen vände nedåt, så började jag känna en aning stress. Detta då jag planerat att ta långledigt under 2019. Jag har då tänkt att leva på sparkapitalet. Jag hade dock alldeles för mycket pengar liggandes på börsen. Portföljen var även belånad. Jag har nu sakta börjat justera så att jag har en fin buffert nu :)

Exit 2019 - Tjänstledighet

Sabbatshalvår / del-exit / provpension!

Många sparare i bloggosfären och på twitter sparar till att gå i pension så tidigt som möjligt. Detta är även ett mål för mig. Jag ser dock gärna att kunna ta ut perioder av ledighet och sedan återvända till lönearbetet. Jag vill inte vänta med ledighet! Man vet aldrig vad som händer i livet. Allt för många drabbas ex. av cancer. Så varför skjuta upp saker som man kan göra nu samt försaka en massa vid de höga sparkvoter som en del har för att bygga pensionskapital.

Jag har under 2018 planerat min långledighet 2019. Som ett av dom sista stegen var att söka tjänstledighet. Det var nervöst att lämna ansökan till chefen och det kändes bra att ha "fuck off" kapital i ryggen då jag som utväg vid ett nej hade kortet att säga upp mig beredd. Nu behövde jag inte spela kortet om uppsägning. Chefen var väldigt förstående och positiv till min ledighet. Jag har nu fått min tjänstledighetsansökan beviljad och påskriven. Ledighet är beviljad för 5 månader. Maj - september


Leva på sparade pengar - Lön 0, Sparande 0 - Sänk kostnaden att leva

Min 5 månaders ledighet kommer att bestå av 2 månaders semester samt 3 månaders tjänstledighet. Jag kommer då inte ha någon lön i 3 månader och måste då leva på mitt sparkapital. Min plan är att ha 3 månadslöner i bufferten. Jag kommer inte att spara något i aktier under dessa månader. Jag kommer även att sänka mina levnadsomkostnader så att det hela ska gå ihop

Jag ska ut och vandra och bo i tält! Det kommer att bli riktigt billigt :)
Mer om det i kommande blogginlägg

Kommentarer

 1. Another one bites the dust....

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Är du intresserad av att din blogg syns i flödet på bloggfeed.se och finansfeed.se? Det är naturligtvis helt gratis!

  Låter det intressant så får du gärna kontakta oss på kontakt@bloggfeed.se så kan vi ta det vidare därifrån!

  Med vänliga hälsningar
  Teamet bakom Bloggfeed

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Mina köp i Coronaraset - Mitt agerande på börsen mars - april 2020