Summering av 2018 - sur börs

Det var ett tag sedan jag skrev något här. Jag brukar tappa lite sugen när börsen går dåligt. Så har hänt i tidigare svackor och så också nu i slutet på 2018. Nu har 2019 börjat lite mer muntert. Då jag hade en väldigt låg buffert i hushålls ekonomin så började jag känna mig stressad av att jag låg för tungt investerad i börsen under hösten. Jag beslutade då att sälja av 10-15% av innehavet. Jag ville även säkra upp lite av 2018 uppgångar. Jag trimmade även av de små innehav som inte höll måttet i nedgång. Vissa utdelningsaktier som man trodde skulle stå emot i ett börsfall visade sig inte göra det. Jag lyckades dock gå plus på börsår 2018 som helhet. + 2,09% är jag nöjd med. Det var utdelningarna som räddade året. En utdelningshöjning jämfört med 2017 på 22% är jag också nöjd med. Jag kommer ligga lite lågt med bloggandet framöverKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!