Superlånet - Nu är jag igång!


Superlånet

Det gick snabbt! För ca 1 vecka sedan så var jag inte insatt alls i vad en belånad portfölj innebär. Dessutom står börsen i högt läge och att belåna portföljen för att köpa mer aktier i detta läge var inget som kändes lockande. Jag noterade dock med intresse när @avanzabank gick ut med superlånet och 0% ränta, att detta lät trevligt. Att låna utan ränta!

Jag började ta reda på mer fakta genom att läsa på twitter och vad andra bloggare skrev i ämnet. Så nu i helgen så gjorde jag slag i saken och ansökte om lån hos Avanza. Vilket gick väldigt smidigt genom deras webbsida. Där var beskedet att vänta i 1-2 dagar för att få meddelande om krediten är beviljad. Redan igår måndag fick jag besked och jag såg på Avanza appen att ett stort belopp var tillgängligt för köp, 

Jag hade redan planerat att köpa lite AT&T, så det gjorde jag och nu hade jag en ny marginal så jag kunde runda av lite uppåt :)


Constellation Brands

Jag har även sen tidigare en skvätt Constellation Brands. Dom äger bla öl-märket Corona samt även bryggeriet Ballast Point som gör det goda favorit ölet Sculpin IPA. Constellation Brands ligger i bra trend då dom nu köpt in sig i ett Cannabis bolaget Canopy Growth Company. Så nu äger jag även indirekt detta. Så på lånade pengar köpte jag även lite ytterligare Constellation Brands. Det visade sig att igår också vara den bästa aktien i portföljen. Upp 2.49% . Så jag har redan gjort plus på superlån pengar :)

Mer pengar tillgängliga

Med den stora summan som nu finns tillgänglig för köp lockade till ännu mer köp via Avanzas telefon app. Jag kände "speldjävulen" i mig att jag ville fylla på ännu mer. Men jag höll mig lugn. Tänkte att jag måste läsa på ordentligt på datorn när jag kommer hem från arbetet. Mycket riktigt, när jag kom hem så kunde jag bättre se villkoren på datorn. Det var endast en mindre summa som var tillgänglig via superlånet för 0% ränta. Nu har jag 80% kvar av den summan att köpa för, vilket känns bra. Börsen har en sättning nu, så det kan vara bra att ha lite extra krut till månadsskiftet och uppesittarkväll :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!