Stora portföljförändringar i oktober 2018


Denna månad har inneburit större förändringar i portföljen än vanligt. Ändå är det under 5% av innehavet  i portföljen som ändrats, Så totalt är det inte kanske så stort

Jag säljer några av mina innehav som jag haft länge i min portfölj

Saltängen

Jag har sålt Saltängen p.g.a av att jag känner viss oro att äga ett enfastighetsbolag och vad som ICA har för planer i framtiden med sina nya markköp som jag skrev om i tidigare blogginlägg

Handelsbanken ut - Avanza in

Trots fin utdelning så säljer jag nu Handelsbanken. Storbankerna får allt mer konkurrens från nischbanker, appar och alternativa spara, låna och betallösningar. Jag väljer istället att plocka in Avanza bank i min portfölj. Jag tycker Avanza är offensiva har stark närvaro i sociala medier och bygger ett fint varumärke. 

Avanza börjar också mer kunna erbjuda ett komplett bankerbjudande snart. Så jag kan i framtiden se att jag även slutar som bankkund hos Handelsbanken (lönekonto, huslån) och går över till Avanza för allt. Nu har jag enbart Aktier och fonder där. Ett första steg vore att flytta huslånet till Avanza

Skanska

Skanskas vinstvarning fanns med på många tweets igår kväll. Kändes inte bra. Skanska utgör 3.3% av min portfölj så ingen katastrof. Jag säljer hälften idag. Det finns många andra bolag att fylla på i. 

Köp i oktober

Dom framgår av bilden ovan :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!