PPM AP7 + kryddor

Tuff start på PPM sparande 

Jag har haft PPM i många år nu, men jag har misslyckats mycket i att hitta rätt fonder. För mig började det väldigt dåligt då jag runt millenieskiftet på IT-bubblans glada dagar låg nästa all in i IT-fonder. Sedan sprack IT-bubblan och jag fick kämpa länge med att komma på plus igen

I år upp 16% - AP7 + 4 st "kryddor"

Jag har försökt att hitta bra fonder genom åren, men tror att de fondval jag gjort har presterat sämre än det som gjort ickeval och då legat i AP7 Såfa. Så för kanske två år sedan så tog jag besluta att ligga 72% AP7 och sedan försöka hitta 4 st "kryddor" fonder som kanske presterar lite bättre. Denna taktik har fungerat mycket bra i år och jag är nästan + 16%. I början av september låg jag nästan enbart i tech-fonder som kryddor och hade då följande innehav

PPM fonder augusti 2018

  1. BlackRock Global Funds - Technology Fund - 7%
  2. Lannebo Vision - 7%
  3. Swedbank Robur Technology - 7%
  4. MSINVF US Growth Fund A - 7%
  5. AP7 Aktiefond - 72%

PPM fonder september 2018

I början av september så tog jag beslut att växla två tech-fonder till läkemedelsfonder. Då läkemedel började trenda bättre samt att tech sektor står väldigt högt. Detta byte var lyckat. Nu är mitt innehav som följer:
  1. Ny - SEB Läkemedelsfond - 7%
  2. Ny - BlackRock Global Funds - World Healthscience Fund - 7%
  3. BlackRock Global Funds - Technology Fund - 7%
  4. MSINVF US Growth Fund A - 7%
  5. AP7 Aktiefond - 72%

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!