När bottnar Snap?

Företaget amerikanska företaget Snap står bakom och utvecklar det sociala mediet Snapchat. Jag har tre barn som använder snapchat dagligen för att umgås med sina vänner. Jag har alltid försökt hänga med i vad barnen använder för digitala media. Dels har jag ertt teknikintresse men även att det händer en del skit på nätet och socialamedier som föräldrar har dålig koll på. Så jag har försökt ha koll.

Ungarnas första reaktion när jag installerade och började köra snap för flera år sedan var 

- mehh. Du ska inte ha snapchat du ska ha facebook. Facebook är för gamlingar dom ska inte ha snapchat. 

Barnen har accepterat att jag har snapchat även min fru har det samt min 83-åriga mor snappar nu med alla sina 8 barnbarn :)
Inom familjen har vi en snapchat grupp och den är vår främsta media för kommunikation nu inom familjen.

Snapchat har således ett starkt fäste bland ungdomar här i Sverige!

Snap på börsen

Det var inte så länge sedan Snap börsintroducerades. Tror det var i våras. Jag köpte aktier direkt för $17 tror att dom sedan gick upp till $21 men sedan har dom långsamt fallit. Jag sålde min post på typ $13. Raset har fortsatt och aktien är nu nere på $8

Varför rasar Snap

  • Snap går ej med vinst
  • Snap har svårt att kapitalisera på sin medieplattform och har inte kommit på hur få in reklam på ett effektivt sätt
  • Snaps konkurrenter har kopierat snaps funktioner
  • Snaps användarökning har bromsat in
Jag tror fortfarande på plattformen eftersom ungdomarna är hängivna. Men hur ser det ut i andra länder? Jag tror dock att aktien kan fortsätta rasa. Sedan kanske Snap blir uppköpt av något företag som kan integrera deras platform med andra tjänster.

Jag har köpt 1 st aktie för $8 !

För att bevaka aktien så har jag nu köpt 1 st aktie. Det är min portföljs minsta innehav :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!