Evernote - En favorit app

Papperslöst sedan 2012 - Jag älskar Evernote!


Jag har använt Evernote sedan 2012. Då beslutade jag att fasa ut papper ur mitt liv. Jag var trött på pärmar och anteckningsböcker och att jag aldrig använde och hittade det jag behövde och att inte ha det tillgängligt


Jag började även ett nytt arbete. Jag beslutade på det nya arbetet att göra alla mina anteckningar digitalt samt även lägga in all dokumentation, manualer etc i Evernote. Jag valde detta verktyg då det finns tillgängligt på alla plattformar jag använder. PC med Windows samt iPhone/iPad och Android.

Data kan läggas in från de olika plattformarna. Vanligt kan vara att anteckning görs på PC och att sedan foton läggs in från mobilkameran.

Sökbara bilder med handstil

Allt jag lägger in indexeras och blir sökbart. Evernote scannar av allt innehåll i filer. Både i PDF och i bilder. Det är helt otroligt att även handskriven text på en whiteboard lyckas Evernote att tyda så att dom blir sökbara.

Etiketter

Alla anteckningar/filer organiseras också genom att etiketter läggs på varje Evernote post. Så det blir väldigt lättnavigerat att hitta saker.

Smidig flytt

Nu har jag bytt arbetsplats två ggr till sedan 2012 och jag har då haft med nig hela mitt digitala arkiv och kunskapsdatabas. Det har varit väldigt skönt att ej ha ett gång pärmar och anteckningsböcker som ska rensas ut/tas med när man byter arbetsplats.

Blixtsnabb kunskapsdatabas

Min Evernote databas har blivit min egen personliga "wikipedia". Den hinnehåller nu över 4000 poster. Då jag har ett tekniskt arbete och behöver samt producerar mycket manualer och "work instructions" så har jag alla dessa i Evernote och hela tiden blixtsnabbt tillgängliga
ToDo lists
Jag har min veckans ToDo lists samt månadens funderingar kring aktieköp liggandes i Evernote

Dokumentscanner

Evernote fungerar även perfekt som scanner. Med Iphones nu utmärkta kamera så blir Evernote appen en perfekt scanner app för att få papper till digital form. Så att jag sedan kan slänga papperet.

Snabbt och tillgängligt

Jag var nyss på konferens med jobbet. Fick då frågan om ett par tekniska problem. Jag svarade att dessa hade jag lösning på och hade skrivit "work instruction" och att jag skulle mejla dom vid tillfälle. Jag kunde efter mötet ca 20 minuter sedan mejla två st work instructions direkt ifrån Evernote till personen som frågade

Privat arkiv

Jag använder även Evernote som ett privat arkiv där jag lagrar allt från barnens betyg, Släktförskningsdokument, recept mm

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!