Analys och Investeringsstrategi - The big five

Analyser jag baserar mitt sparande på. 

Vad jag köper för aktier och fonder baseras inte på att läsa årsredovisningar och analysera börskurvor. Jag analyserar andras analyser på bloggar, finanstwitter, poddar och instagram. Genom att följa dessa kanaler så får man snabbt några favoriter.

Dels inspiratörer i utdelningsinvestering som@stefanthelenius, som var den som fick allt detta att komma igång för mig år 2016. Min portfölj består av flera russin från hans kaka

Sedan finns det sådana som @therealpetrusko som har en enastående produktion av inspirerande blogginlägg. @therealpetrusko  är även väldigt snabb att återkoppla när man kommenterat något av hans inlägg på twitter. Det känns stort för en nybörjare som mig :)

@KronaTillMiljon har en portfölj i samma storlek som min så det känns kul, men hen är på väg om mig i rask takt :) . Kronan ger även bra feedback på twitter om man kommenterat. Tack för det

Sedan har vi det tunga gardet/profilerna som #aktieskägget @MarcusHernhag och @investeraren som alltid är värdefulla att följa @MarcusHernhag med sin fredagschatt är en höjdare samt @Investeraren alla poddar är ett givet lyssnande.

Förutom analys av bloggosfären och finanstwitter så gör jag min egen fristående analys och filosoferande kring megatrender. Det är kul att filosofera om hur framtiden blir :)

Big five - #finansbigfive

Nedan mina big five, denna månad, inom respektive medium. Detta är altså mina egna personliga "big five" denna månad taget ganska snabbt till morgonkaffet en lördagmorgon. Så det kan vara både stora och små profiler, men det är iallafall några som för mig sticker ut i flödena

The big five kan säker bli ett återkommande inlägg på min blogg :)

#finansinsta

Tycker tjejerna äger på instagram så listan blev mer än 5 denna gång :) . Instagram tror jag kan vara ett kommande finans medium oxå. Inte så stort flöde ännu.
 1. @filantropeen
 2. @framtidsfeministen
 3. @min_miljon/
 4. @pensionista.nu
 5. @matildaefn
 6. @nyren_therese
 7. @feminvest
 8. @isabellalowengrip

#finanstwitter

 1. @therealpetrusko 
 2. @dividendbomber
 3. @KronaTillMiljon
 4. @spartrollet
 5. @Pappabetalar18

#finanspod

 1. @Investeraren
 2. Avanzapodden
 3. Sparpodden
 4. @rikatillsammans
 5. @marketmakerspod
 6. @fondpodden

#finansblog

Jag följer via Feedly ca 20 finans bloggare. Här dom som jag läst nyligen
 1. @therealpetrusko
 2. @KronaTillMiljon 
 3. @Framtidsfemnstn
 4. @Pappabetalar18
 5. @AktiepappaKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!