Amazon - Mitt näst största innehav

Amazon en dyr aktie att köpa?

Amazon är mitt näst största innehav i portföljen. Uppgår till nästan 7% av totalt innehav. Det har blivit så mycket pga en fin värdetillväxt under senaste åren i aktien. Nu är det bara Investor som väger tyngre i min portfölj.

En Amazon aktie kostar $1788, så man måste samla ihop till en bra slant när man ska öka i aktien. Den är också alldeles för dyr för dom flesta, för att fungera i ett månadssparande.

Jag har givetvis en fin koll på den megatrend som Amazon ligger bra till i. Samt att dom har sin tjänst Prime, AWS och äger Whole foods mm. Jag saknar dock lite mer "kött på benen" när det gäller Amazon. Kanske står dom väl högt nu? Ska man sälja av en del?

#utsvävarkvarten

Var nyss inne på Twitter på söndag kväll och mycket lägligt så levererar @Investeraren  en riktig fullmatad genomgång av Amazon på en kvart :) #utsvävarkvarten . Detta var premiäravsnittet på en ny återkommande vlog. Mycket kul! Just 15 min känns som ett perfekt format.. Amazon sticker ut lite grand bland de aktier jag ägerDom flesta aktierna jag har i portföljen är utdelningsaktier men så har jag några kryddor, så som Amazon som är  en ren värdeaktie och som inte lämnar utdelning utan pytsar in all sin vinst i fortsatt tillväxt.

Efter detta program så känner jag mig tryggare att det fortfarande finns mycket tillväxt kvar i bolaget. På sikt finns det säkert det. Dom kan fortfarande växa i flera länder som ex Sverige. Senaste veckan har varit orolig på börsen och kurserna har vänt ned. Vi får se vart Amazon tar vägen. Kanske blir det ännu mer rea?

Jag måste dock buffra lite får att få råd att köpa en aktie till :) 

Länk till  #utsvävarkvarten med @Investeraren Nicklas Andersson

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!