Boston Pizza? Rea eller fallande kniv?Utdelningsaktie vs värdeaktie är ocks ett ställningstagande man måste göra ibland..

En av dom första renodlade utdelningsaktierna jag köpte när jag började anamma utdelningsstrategi 2016 var Boston Pizza. Den är en populär aktie bland utdelningsinvesterare på ex finanstwitter. Under 2016 efter mitt köp så gick även aktien upp kraftigt vilket heller ej var fel :)

Nu har dock aktien rasat det senaste 6 månaderna. Jag hade dock väldigt tur (eller magkänsla) att jag sålde en stor del av mitt innehav i juli 2018. Det var nog mer tur än skicklighet?

Det var på väg hem från semestern i Norrland och vi stannade för att fika hos några vänner utanför Sundsvall. Då pratade dom om att dom nyss köpt med stor insats aktier i ett läkemedelsföretag med namn PerkinElmer. Jag tyckte det lät spännande. Min fru körde vidare mot Stockholm och jag satt samtidigt och googlade på min telefon och försökte läsa på om PerkinElmer. Jag kände att jag måste ha en post i detta företag, annars kommer jag ångra mig om jag inte agerar på detta tips. För att då frigöra kapital så tog jag beslut att sälja en stor del av mina Boston Pizza. Detta var även ett bra läge att rätta till ett fel jag gjort i att köpa dom inom min IPS, där vet jag inte hur/om dragen källskatt återfås på utdelningar. Då PerfkinElmer har en väldigt låg direktavkastning så kändes detta som ett bra byte. Så jag satt och sålde/köpte via Avanza appen i bilen hem från semestern :) Det gick mycket bra.

Boston Pizza har fortsatt att gå ner i kurs. PerkinElmer har ökat med 20% sedan i juli. Så jag ska tacka mina vänner som gav mig tipset vid tillfälle.

Jag saknar dock min månadsudelning från Boston Pizza. Denna aktie har utdelning varje månad och det är en liten skön känsla när Avanza appen "catshingar" i telefonen varje månad - Jag saknar det.

Frågan är om man nu ska köpa tillbaka en del Boston Pizza. Är det rea nu eller är det ett allvarligt fel på detta företag. Kanske hälsotrend att ej äta pizza? Det gör jag ju ej själv längre :). Eller är detta en fallande kniv?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Min portfölj April 2020 - 30 största innehav

Logistikcenter Upplands-Bro. Nu äger även ICA gigantisk fastighet där

Exit 2019 - Tjänstledighet beviljad!